I walk these roads with grace

 

Lill-lördag har varit lugn. Tog mig en sovmorgon. Välförtjänt. Enbart en snabb sväng upp till Selma. Stationerade mig i en röd lädersoffa, slog på datorn och gjorde en PPT inför morgondagen. Nu ska jag brygga mig en rykande kopp thé. Smutta och leta på den vida webben efter inspiration. Lill-lördag förblir lugn.

O'LearysSpenderade kvällen på O'Learys. Fotbollsintresserad som jag är. Eller? Kall öl i gemytligt sällskap på en äkta sportbar där det doftar tävlingsinriktade vinnare, dåliga förlorare och popcorn. Blev inte så mycket av mina tidigare planer för dagen. Inte direkt förvånad. Blir sällan som jag planerat av någon konstig anledning. Blir alltid mycket roligare.

Sneak PeakSneak peak på dagens. Självklart mina nya älsklingar på fötterna.

Än så länge har bestått av redovisning, chiliconcarne och en runda på stan. Det som återstår att göra av dagen är renskriva anteckningar, powerwalk och grisfest (mys med julskinkan som gratinerades igår, pepparkakor och glögg).

New InMina nya älsklingar. Peek Shoes från Nowhere.

Real Fake Fur

Ännu ett skäl att avguda Dagmar. I deras senaste kollektion har de arbetat med päls på ett nytt sätt - Real Fake Fur - och lanserat den snygga pälskappan Gina. Det ser ut som en äkta päls, den är varm som en äkta päls, det är en äkta päls och det bästa är att inget djur kommer till skada eller måste sätta livet till. Pälsen rakas av mohair får för att sedan vävas in i ett bomullstyg och du kan färga in i vilket färg du än önskar. Perfekt för oss som gillar pälslooken men vill undvika att bära äkta päls ur etiska perspektiv.Fredagkväll


Storhandlat är bara förnamnet. Nu är hela kylskåpet fyllt till bredden. Snart nalkas två underbara tjejer för en liten välsmakande middag innan det är dags att bege sig till Hanna och påbörja kvällens bravader. Nu kallar ögonskuggan och rouget på mig. Bäst jag ilar..

FredagmorgonNedsjunken i en röd lädersoffa. Smuttandes på en iste. Datorn går på högvarv. Fingrarna glöder. Utanför faller regnet. Pengar på kontot.
Förväntansfull inför kvällen.

Fluffig och mjuk kompisÄven om November varit avsevärt varm för att vara just November börjar det ändå bli dags att ge skinnjackan semester. Den här fluffiga fuskpälsen från Chicy är en klar favorit att bära under det kallare halvåret. Men är lite kluven. Har fått kli i fingrarna efter en stilren rock nu istället. Men kanske jag behåller den ena men samtidigt köper den andra?

BadmintonIgårkväll hade jag utmanat Daniel på en badminton match. Jag var rätt ironisk men har provocerat honom i flera dagar innan och igår så small det. Jag som trodde att det bara skulle vara att stå och slå lite på den där vita fjäderbollen men efter de intensiva 90 minuterna var jag genomsvett och Daniel likaså.. Men vi laddar redan om inför nästa match, så fort träningsvärken gått över.

Låt paradiset växa ut mitt hjärtas dröm
Trivsam kväll. Otroligt stillsam för engång skull. Öppen brasa. Tända ljus. Varm choklad. Pihiladelphiaost-toppade-pepparkakor.
Det är höst.

'


Back to the 50'sLigger och kollar på en gammal svartvit svensk lång film från 50-talet. Utanför är det minusgrader och trots att det solen skiner så bävar jag för att gå ut och låta kylan göra sig påmind. Räckte med den tiden då jag gjorde några ärenden på stan tillsammans med Maja och Amanda. Men snart blir jag tvungen att ge mig utanför dörren ändå för att köpa lite godis (kokkostoppar) till kvällen då det vankas film hos Chriwill. Och ingen äkta filmkväll utan godis (kokkostoppar). Men det får vänta lite. Hur pinsamt det än må vara så har jag fastnat i 50-tals filmen och måste se hur det slutar.

Bullbak


Dagen har bara kännt som en enda lång söndag, fast det är måndag. Tidsuppfattningen är någorlunda rubbad. Och eftersom dagens kännt som söndag har den inte varit så fruktansvärt produktiv. Mötte upp Tiina, Malin, Lina och Karin vid halv ett för att ägna dagen åt att utöka våra kulinariska egenskapet med ett rejält buillbak. Och rejält blev det. Över 80 bullar producerades. Så har bullar ett bra tag framöver. Iaf tills det vankas julbak. (det är redan inplanerat)

Vykort

Hur glad blev jag inte när jag förstrött kikade ner i brevlådan och fann detta vykort från underbara Linnéa och Beatrice med hälsningar från andra sidan Atlanten. Deras jordenruntresa har precis tagit sin början och har blivit utlovad ett vykort i veckan nu för att jag inte ska sakna dem allt för mycket de månader de är på resande fot och denna färgsprakande hälsning blev avstampet. Helt plötsligt blev inte min Fredag lika höstgrå. Ni vet allt hur man sprider färg i vardagen


Måndag


Fika med Johanna, Sofie och Amanda efter ett snabbt morgonmöte. Inspirationsspan i diverse modemagasin och böcker, ska nog göra ytterligare en tavla i veckan. Härlig kvälls promenad med underbara Jennifer och nu kvällsmys med en varm kopp rykande thé. Perfekt inledning på veckan.

Loose Powder

Varför är det alltid så att alla produkter i sminkväskan väljer att ta slut väljer att ta slut på en och samma gång. Puder, diverseögonskuggor, eyeliner, mascara.. ja allt. Irriterande? Ja. Och någon gång måste man ju börja fylla på lagret av det sinande innehållet, därför slank jag in i närmsta makeupstore butik och kom ut lite lyckligare än vad jag gick in.RehabhelgI helgen åkte jag och Amanda ut till mitt föräldra hem för lite rehab. Bara ta det lugnt och vila upp oss inför veckan som kommer. Och vila gjorde vi. Inatt sov vi närmare 10 timmar. Minns inte senast jag sov så länge.  Föräldrarna var dessutom på resandefot i Thailand så vi hade hela villan för oss själva. Om man inte räknar med Kerstin, katten, då..

Tentaplugg

De senaste dagarana har gått ut på att förberade sig inför morgondagens tenta. Men efter att ha fått nog av sitta med näsan i böckerna och praktiskt tagit letat efter anledningar att slippa undan (så som att jag spontant tvättade, jag avskyr att tvätta) så var jag inte sen att tacka ja till erbjudandet när Amanda, Martin och Sebbe ringde och frågade om jag skulle med till Harry's. Så har nu spenderat några timmar i ett bås inne på Harry's med hockey, öl och en rejäl burgare. Det är mer min form av tentaplugg!